Pune dore me grep
Pune dore me grep

Punimi me grep aplikohet me fije që kanë përberje dhe ngjyra të ndryshme (me e përhapur është ngjyra e bardhë) Mjeti kryesor i punës është grepi, i cili mund të ketë përmasa të ndryshme. Në varësi të këtyre përmasave, krijohen disa lloje dantellash. Teknikat e përdorura për realizimin e dantellave janë disa, por më të përdorurat janë gajtani (zinxhiri) dhe mbushja.

(Në materialin video Margarita Çati, Gjirokastër)